Wednesday, December 04, 2013

~6 Minggu Penuh Suka Duka~

Zar sekarang sedang berkursus Q* selama 6 minggu. Restless sangat sangat.. kelas non stop .. belajar balik research method, statistik dan aplikasi SPSS. Baru je exam last week. Best sangat exam sebab soalan susah gilerr.. keluar setengah jam awal.. malas nak stay lagi.. semuanya dah berkarat

Sambil kursus sambil buat editorial buku Ikan tu.. sampai tengah tengah malam kat tempat printing buat editorial text. Berpinau mata che kiah. Makan laju juga.. exercise langsung tak buat dua tiga minggu ni. Balik kelas je terbaring je kepenatan.. lenguh segala sendi. tambah musim hujan ni.. sakit lutut segala.. maklumlah dah tua .. dan gemuk pula!

Ni dah minggu ke 4.. tak sabar nak habiskan segera, Holiday ke HCM pun kansel terpaksa plan waktu lain.. Kesian che ika.. sabar ya nak..!!

Musim tengkujuh dah tiba.. weekend lepas balik Pahang.. sepanjang jalan banyak kereta accident.. macam macam kes..terjun parit, berpusing atas jalan.. bumper to bumper.. Jangan lupa.. berdoalah semoga setiap perjalanan kita di lindungi dan diberkati.

Kat kg zar di Kuala Kangsar sekarang musim durian, rambutan dan petai. Geram tengok buah petai belekang rumah abah gemuk gemuk buahnya.. sedap rapuh je. Mana geng yang zar janji nak bagi tempoyak tu.. jangan risau.. In shaa Allah lepas kursus ni kita kasi bereh.. sekarang ni che kiah nak bernafas pun sakit kepala..

Macam comel jerr... macam lazat je...
Tengok ni dan dan rasa nak terbang balik..

Petai fresh.. nyum nyum
 
Berbudi pada tanah ada juga hasilnya.. berbudi pada orang menyakitkan hati je..
 
Tetiba kooo!!


8 comments:

  1. Oh kome Doreyan udah luruh..moh kite serbu ramai2...ishh ish ish..semuanya membuatkan mokcik terkenang nostalgia lama kat Ipoh..

    Selamat berjaya Zar..semoga urusan Zar dipermudahkan..aaminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ azwa. in shaa allah, bertahan lagi ni

      masa ni memang terasa dah tua sbb daya ingatan tak kuat sangat nak mengingat semua formula hehheheh

      Delete
  2. Errr... last 2 week agaknya balik dah perak... makan durian...
    Best jer... durian depan rumah... asal gugur jer, semua menjengok... hahaha...

    Best belajar ? Muahahaha... serik betul !

    ReplyDelete
    Replies
    1. izawani

      best kan ada dusun ni.. depan rumah pokok rambutan je.. deroyan kena pi dusun.. takut juga tanam depan rumah.. buatnya gugur atas kepala anak cucu.. naya.. hahhaa

      Delete
  3. yeehaa...bestnye kak zar, angah pon dah rasa dah deroyan kuale, masa mama datang KL ari tu, dapat yang isi 'kucing tido' pergghhh...lazat

    ReplyDelete
  4. lama akak x apdet ;)
    mmg sibuk sungguh ye
    petai tu sedap je nampak
    mak dtg tu hari bawak siap2 sambal bilis petai
    x sama dgn yg saya buat,huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. irfa

      memang super duper busy sikit december ni..

      petai ni masak apa punsedap kan.. cuma tak tahan angintu lar.. kak zar berhari hari juga sebu perut.. sedap punya pasal, sebu pun sebu lah

      Delete