Monday, December 03, 2012

~Makan Makan di Jogjakarta~

ok nak sambung sikit cerita di Jogjakarta sebelum citer di Los Banos next week.. hehhehe

Pecal di Jogja.. antara yang terbaik zar pernah makan.. sedap banget.. ramuannya lebih variety..

Ini set complit pecal versi Jogja.. rasanya.. SubhanaAllah.. Nikmat Allah yang tak terdustakan..

Soto di Jogja. beza dgn soto kita. Nasi dan sup..bukan nasi impit tapi sedap..

Bebek goreng rempah

Ni ayam rebus makan dengan soto..
 
Makanan Jawa..set makan tengahari.. tak tahu nak sebut nama.. pelik beno bunyinya.. tapi sedap nak tambah tambah

Ini masa makan kat Jakarta.. selera Malinjau.. bebek pedas.. memang pedas melampau.. ternganga kami dibuatnya.. berpeluh peluh...

es kelapa gula.. sedap ya amat.. sejuk sampai keperut

ni selera malinjau juga.. mee sup.. penuh sayur aje tapi sedap
 
So mana badan zar tak naik berkilo kilo balik daripada Jakarta dan Jogjakarta tu hari.. sampai la ni dok gebu lagi..harap-harap tahun depan boleh mula kelas zumba dan get rid 10 kg ni.. hahhahaa. Berangan lah ko zar... :)
 

5 comments:

  1. assalam zar..bila tengok gambar pecal tu..terus teringin zar..sedap betul nampaknya tu..banyak bahan2 nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak erna

      memang zar tak pernah rasa lagi pecal sesedap kat jogja.. zar ni penggemar pecal tau tapi [pecal jogja paling powerlah

      Delete
  2. wahhh...meriahnya makanan..macam2 ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MP

      pi jogja dan jakarta, makan macam macam sampai balik dengan gebunya.. pi los banos, philippina.. hambek ko.. makan nasi dgn sayur jer sampi balik turun 4 kg... hehehe

      Delete
  3. ssalamualaikum wr wb.

    Salam kenal saya Jati dr Ganesha Tour Jogja. Kami adalah perusahaan jasa tour n travel khususnya dalam bidang pakej wisata Jogja. Kami berikan harga yang murah dengan pelayanan maksimal karena kami handle langsung dari Jogja. Jika bapak / ibu ingin melawat ke Jogja dapat menghubungi saya via whatsapp di +628985101301 atau call +62 274 7890010.

    Berikut contoh paket wisata dari kami:
    Jogja 4D3N Tour

    Jogja Tour: Pantai Parangtritis, Borobudur, Museum Ulen Sentalu, Lava tour, Kraton, Tamansari, Prambanan, Kotagede

    1st day
    11.30 – 12.00 jemput dari airport
    12.00 – 13.00 menuju local resto
    13.00 – 14.00 makan siang
    14.00 – 15.00 menuju hotel untuk check in
    15.00 – 15.30 check in hotel
    15.30 – 17.00 menuju pantai parangtritis
    17.00 – 18.00 pantai parangtritis
    18.00 – 19.00 menuju local resto untuk makan malam
    19.00 – 20.00 makan malam
    20.00 drop hotel

    2nd day
    08.00 – 10.00 menuju candi Borobudur
    10.00 – 11.30 Candi Borobudur
    11.30 – 12.00 menuju local resto
    12.00 – 13.00 makan siang
    13.00 – 14.00 menuju ulen sentalu
    14.00 – 15.30 ulen sentalu
    15.30 – 16.00 menuju lava tour
    16.00 – 17.30 lava tour
    17.30 – 18.30 menuju local resto
    18.30 – 19.30 makan malam
    19.30 drop hotel

    3rd day
    09.30-10.00 menuju kraton
    10.00 – 11.00 kraton
    11.00 – 11.30 menuju tamansari
    11.30 – 12.30 tamansari
    12.30 – 13.30 menuju local resto
    13.30 – 14.30 makan siang
    14.30 – 15.30 menuju prambanan
    15.30 – 17.00 prambanan
    17.00 – 18.00 menuju kotagede
    18.00 – 19.00 kotagede
    19.00 – 20.00 menuju local resto
    20.00 – 21.00 makan malam
    21.00 drop hotel

    4th day
    Tba drop airport


    The price includes:

    • Private Car / Minibus / Bus
    • Drivers and assistant (+ driver and assistant’s meal)
    • 2 / 3-star Hotels in Yogyakarta
    • Breakfast in hotel
    • Dinner & lunch at local restaurant
    • Guide
    • Entrance tickets listed in itinerary
    • Parking fees
    • Insurance
    • Mineral water

    The price excludes:
    • Flight Tickets
    • Personal expenses
    • Any other optional tours, which is not specified in the itinerary
    • Tips for guide and driver

    * Price does not apply to peek season and high season

    Price: RM 497

    Jika tertarik dapat langsung menghubungi saya di telp +62 274 7890010. sms / whatsapp +62 8985101301. Terimakasih.

    Kami juga melayani pakej wisata dengan tujuan sesuai dengan keinginan Anda.

    Wassalamualaikum wr wb

    ReplyDelete