Monday, December 03, 2012

~Makan Makan di Jogjakarta~

ok nak sambung sikit cerita di Jogjakarta sebelum citer di Los Banos next week.. hehhehe

Pecal di Jogja.. antara yang terbaik zar pernah makan.. sedap banget.. ramuannya lebih variety..

Ini set complit pecal versi Jogja.. rasanya.. SubhanaAllah.. Nikmat Allah yang tak terdustakan..

Soto di Jogja. beza dgn soto kita. Nasi dan sup..bukan nasi impit tapi sedap..

Bebek goreng rempah

Ni ayam rebus makan dengan soto..
 
Makanan Jawa..set makan tengahari.. tak tahu nak sebut nama.. pelik beno bunyinya.. tapi sedap nak tambah tambah

Ini masa makan kat Jakarta.. selera Malinjau.. bebek pedas.. memang pedas melampau.. ternganga kami dibuatnya.. berpeluh peluh...

es kelapa gula.. sedap ya amat.. sejuk sampai keperut

ni selera malinjau juga.. mee sup.. penuh sayur aje tapi sedap
 
So mana badan zar tak naik berkilo kilo balik daripada Jakarta dan Jogjakarta tu hari.. sampai la ni dok gebu lagi..harap-harap tahun depan boleh mula kelas zumba dan get rid 10 kg ni.. hahhahaa. Berangan lah ko zar... :)
 

4 comments:

  1. assalam zar..bila tengok gambar pecal tu..terus teringin zar..sedap betul nampaknya tu..banyak bahan2 nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak erna

      memang zar tak pernah rasa lagi pecal sesedap kat jogja.. zar ni penggemar pecal tau tapi [pecal jogja paling powerlah

      Delete
  2. wahhh...meriahnya makanan..macam2 ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MP

      pi jogja dan jakarta, makan macam macam sampai balik dengan gebunya.. pi los banos, philippina.. hambek ko.. makan nasi dgn sayur jer sampi balik turun 4 kg... hehehe

      Delete